Ulubione projekty

Twoja lista jest pusta

Dodano projekt

Usunięto projekt

Wielofunkcyjne gotowanie na parze

Jedno urządzenie a wilość możliwości. Można nawet zdezynfekować butelkę niemowlaka. Niemożliwe? A jednak... Ze swymi czterema programami podstawowymi do gotowania (uniwersalny warzywa ryby mięso) oraz programami dodatkowymi "podgrzewanie" i "rozmrażanie" urządzenie do gotowania na parze Miele nadaje się do wielu zastosowań.

Podstawowe gotowanie na parze

Ta metoda gotowania będąca "pierwotnym" przeznaczeniem urządzenia stanowi najzdrowszy i najsmaczniejszy sposób przygotowywania potraw.

Gotowanie uniwersalne: w tym programie temperatura proponowana wynosi 100°C. Jest ona dostosowana do wszystkich niewrażliwych na wysoką temperaturę środków spożywczych jak również do przygotowywania zup dań gotowych zapiekanek itp. Może być indywidualnie skorygowana w widełkach od 80°C do 100°C.

Programy "warzywa" "ryby" i "mięso" są odpowiedzialne za prawidłowe gotowanie wymienionych w nazwach grup środków spożywczych. Podczas gdy dla "warzyw" i "mięsa" przewidziano temperaturę proponowaną 100°C i dolną granicę korekty temperatury w wysokości 90°C to dla "ryb" temperatura proponowana wynosi 85°C a widełki do indywidualnej regulacji zamykają się w granicach 95-100°C.

Rozmrażanie

Obojętnie czy chodzi o mięso ryby owoce czy inne środki spożywcze: ten program umożliwia przy temperaturze proponowanej 60°C doprowadzać zamrożone produkty delikatnie do temperatury umożliwiającej spożycie. Potrawy nie mogą ani przypalić się ani nabrać szarego koloru.

Podgrzewanie

Do podgrzewania już ugotowanych potraw - w razie potrzeby nawet kilku talerzy jednocześnie - na wyświetlaczu pojawi się proponowana temperatura 100°C. Potrawa jest podgrzana po 2-5 minutach.

Parzenie

Proces parzenia rozpoczyna się od ustawienia "uniwersalnego" przy 100°C i powinien trwać 1-2 minuty. Po tym czasie owoce i warzywa są przygotowane do przechowywania w zamrażarce.

Odsączanie soków

Do pozyskiwania soków np. do napojów lub żelatyn nadają się wszystkie owoce. Para wodna rozmiękcza ścianki owoców i doprowadza je ostatecznie do pękania przy czym wypływa z nich sok.

Dezynfekcja

Przy wyborze programu "uniwersalny" i pozostawieniu proponowanej temperatury na poziomie 100°C można w ciągu 15 minut zdezynfekować butelki dla niemowląt.

Wygotowywanie

Do wygotowywania nadają się owoce warzywa mięso i kiełbasa. Dezynfekcja środków spożywczych zostaje uruchomiona przez wystartowanie danego programu do gotowania i nie wymaga nadzoru nad urządzeniem w trakcie pracy.

Tekst i zdjęcia MIELE

MIELE

Bezpłatna pomoc architekta

Wypełnij formularz, skontaktujemy się z Tobą.

Zamawiając usługi forum i dzienników budowy, przyjmujesz do wiadomości i wyrażasz zgodę na świadczenie tych usług i przetwarzanie przez Usługodawcę, którym jest Pracownia Projektowa ARCHIPELAG A. Wójciak, R. Wójciak Sp. J., jako Administratora danych, podanych w formularzu danych osobowych, na zasadach wskazanych w Regulaminie i Polityce Prywatności serwisu ARCHIPELAG.pl.

Jeśli chcesz także otrzymywać bonusy i informacje dotyczące akcji promocyjnych naszych i naszych Partnerów, wyraź zgodę dodatkową i zaznacz odpowiednie pole. Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez administratora, którym jest Pracownia Projektowa ARCHIPELAG A. Wójciak, R. Wójciak Sp. J. z siedzibą: ul. M. Smoluchowskiego 56/3, 50-372 Wrocław, nr KRS 0000123673, NIP: 897-16-05-744, REGON: 931987209:

Na podstawie art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO) informujemy Cię, że (przeczytaj klauzulę informacyjną):

czytaj całość ›
Pola oznaczone gwiazdką (*) są obowiązkowe do wypełnienia